Honda v rámci včerajšej tlačovej konferencie oznámila, že počíta so spaľovacími motormi až do roku 2040. Neprezradila akurát dosť podstatnú informáciu, teda či sa tento termín bude týkať aj Európy alebo len ostatných trhov a u nás s nimi sekne oveľa skôr. Nech už sa ale rozhodne akokoľvek, pár modelov s benzínovými agregátmi ešte dostaneme.

Bezpochyby najzaujímavejším autom bude Honda Civic Type R, ktorá má potvrdený termín na rok 2023. Súčasne s ňou dorazí úplne nová (šiesta) generácia modelu CR-V, pričom s iným ako elektrifikovaným pohonom už nepočítajte. Základom bude klasický hybrid, vrcholom prevedenie s väčšími akumulátormi a možnosťou pripojiť ho do zásuvky.

Konkuren CR-V z vlastnej liahne...

Ešte zaujímavejšie je, že spoločne s CR-V dorazí aj druhé a navyše rovnako veľké SUV s hybridným pohonom, detaily o tomto aute však Honda zatiaľ nezverejnila.

O niečo viac vieme o čisto elektrickej verzii Hondy HR-V, máte ju totiž na fotografiách a prototyp označený e:Ny1. Batériový crossover sa štylisticky veľmi nezmení, kvôli odlíšeniu od hybridného variantu e:HEV a lepšej aerodynamike však dostane prepracovanú prednú masku, upravené nárazníky či iné hliníkové disky. Údaje o výkone, dynamike či kapacite akumulátorov automobilka ani len nenaznačila, je ale potvrdené, že sa na našich cestách tiež objaví už v budúcom roku.

zdroj: Honda