Z prvých informácií sa mohlo zdať, že súčasné Volvo XC90 nahradí novinka postavená na základoch konceptu Recharge a dostane meno Embla, vyzerá to ale, že realita je nakoniec trochu iná. Zo spomínanej štúdie by mal vzniknúť úplne nový modelový rad s pracovným názvom XC100, zatiaľ čo dnešné najväčšie XC vystrieda nová „deväťdesiatka“, ktorú nedávno odhalili patentové obrázky.

Už na nich bolo vidieť, že auto nemá klasickú masku chladiča, ale výplň, ktorá má znížiť aerodynamický odpor. A už z toho bolo zrejmé, že máme pred sebou vozidlo s elektrickým pohonom.

Zaujímavé tiež je, že druhá generácia Volva XC90 by nástupom nového modelu nemusela skončiť. Práve preto, že bude zrejme poháňaná len batériami a Švédi ešte nejakú dobu budú potrebovať plug-in hybridy, mohlo by aktuálne auto prejsť ďalšou modernizáciou a byť v ponuke súbežne s vozidlom na počítačových ilustráciách.

Ako sa bude volať?

Odpoveď na túto otázku momentálne nepoznáme. Môže to byť XC90, nedávno zaregistrované EXC90, ale do úvahy pripadá i klasické meno bez číselného kódu.

A pretože z EUIPO unikli okrem obrázkov exteriéru aj ilustrácie palubnej dosky a volantu, už v tejto chvíli vieme, že budúce SUV opäť dostane stredový displej orientovaný na výšku. Kedy presne Volvo svoju vlajkovú loď predstaví? To ešte nie je jasné. Je ale dosť možné, že sa tak stane už v tomto alebo budúcom roku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

ilustrácie: Kolesa.ru, patentové obrázky: EUIPO