Renault Clio prejde omladzovacou kúrou a premiéru v podobe faceliftu by mal mať už v lete 2023. Nečakajte radikálne zmeny. Automobilka doposiaľ o dizajne mlčí, no očakáva sa, že Clio dostane štíhlejšie, ale širšie svetlomety so štandardnými LED diódami a mierne športovejšiu prednú masku. Magazín Motor1 si na základe toho pripravil veľmi podarený render možného dizajnu verzie RS Line. Plnotučný športový variant RS sa už bohužiaľ nevráti a preto bude práve RS Line vrcholom ponuky. Divízia Renault Sport obecne končí a jej aktuálne posledný model, Megane RS, by mal podľa prvotných informácii skončiť vo výrobe budúci rok.   

Aj ako plug-in hybrid?

Pripravovaná modernizácia so sebou stále nesie veľa otáznikov, pričom ten najväčší by mohol byť ohľadom ponuky pohonných jednotiek. Vo veľkom sa totiž špekuluje, či Francúzi plánujú zaradiť do ponuky Clia aj plug-in hybridný pohon. Podľa všetkého by to malo byť najmä otázkou veľkosti a priestoru. 

Nesmieme však zabúdať ani na cenu. Implementovanie plug-in hybridného pohonu by Clio nepochybne predražilo a tým pádom by toto auto stratilo svoj hlavný význam, a tým je cenová dostupnosť. Príde však čas, kedy nastane aj tento scenár, nakoľko Renault sa zaviazal, že do konca aktuálneho desaťročia bude v Európe vyrábať výlučne elektrické vozidlá. Dovtedy by však mala prísť ešte nová šiesta generácia Clia (s najväčšou pravdepodobnosťou v roku 2026), pričom by si ešte mala ponechať spaľovací motor. Na prelomoch dekád však nastane buď prechod na elektrický pohon alebo koniec tohto modelu.  

Zdroj, foto: Motor1