Minulý týždeň sme písali o budúcej generácii Audi A3, ktorá vo vrcholnej verzii RS 3 príde o svoj päťvalec, pretože má byť jednoducho elektrická. A ako sa zdá, nebude to jediný ostrý hatchback nižšej strednej triedy, ktorý sa v nasledujúcom vydaní zbaví spaľovacieho motora a prezbrojí na elektromotor a batérie. Najnovšie sa podobná transformácia skloňuje v súvislosti s Opelom Astra... a teraz nevieme či OPC alebo GSi.

Konkurent VW ID.3 GTX

Ešte pred vrcholnou verziou s neznámym označením samozrejme počítajte s tým, že najprv dorazí štandardná čisto elektrická Astra-e, ktorá doplní súčasný plug-in hybrid. Tvrdia to aspoň kolegovia z britského magazínu Top Gear v súvislosti s rozhovorom s Markom Adamsom, šéfom štylistického oddelenia značky Opel. Podľa ich informácií by mal byť elektromobil a následne i športový bateriový model postavený na platforme EMP2 V3 koncernu Stellantis. Koho bude mať Astra OPC/GSi na muške, je jasné? Jednoznačne pôjde o VW ID.3 GTX.

Ak má byť práve tento Volkswagen dostupný s dvojicou elektromotorov a bude to štvorkolka, s najväčšou pravdepodobnosťou sa rovnakým smerom posunie aj športová Astra. Len si na taký Opel budete musieť ešte chvíľu počkať. Elektrický hatchback by mal byť v Rüsselsheime predstavený v priebehu budúceho roka. Ostrý derivát bude nasledovať o niečo neskôr.

Zdroj: Top Gear