Koncom minulého roka oslávila aktuálna Honda CR-V svoje piate narodeniny, nie je preto prekvapenie, že čoskoro dostane náhradníka. Šiesta generácia SUV už pre nás nie je neznáma. V druhej polovici februára sme ju mohli vidieť na patentových nákresoch, krátko na to sa objavili vizualizácie vytvorené na ich základe. Teraz si japonskú novinku môžeme pozrieť na prvých fotografiách.

Reálne zábery vozidla sa dostali na svetlo sveta vďaka čínskym úradom, ako je to dnes pomerne bežné. Rovnakou cestou sme v týchto dňoch spoznali omladené BMW radu 3. V prípade typu CR-V máme k dispozícii dva obrázky, ktoré zachytávajú prakticky všetko podstatné.

Ako sme už mohli vidieť, Honda dostane oproti súčasnej verzii hranatejšie tvary. Prednej časti dominuje maska chladiča s pochrómovanými „krídlami“ zasahujúcimi do diódových svetlometov. V jednoduchej bočnej časti sú výrazné oblúky blatníkov. Koncové svetlá sú dvojdielne a prechádzajú do veka batožinového priestoru, pričom zadok vozidla evokuje autá značky Volvo.

SUV bude väčšie než doteraz

Okrem dizajnu poznáme vďaka uniknutým materiálom aj exteriérové rozmery SUV. Na dĺžku má merať 4 703 mm, čo je o nezanedbateľných 80 mm viac než doteraz. Rázvor osí náprav je predĺžený na 2 701 mm. Šírka narástla na 1 866 mm, kým výška dosahuje podľa verzie rovnakých 1 680 alebo 1 690 mm ako doteraz. Zväčšenie uvoľnilo v hierarchii viac priestoru pre typ ZR-V.

Na čínskom trhu bude vozidlo dostupné s prepĺňaným benzínovým štvorvalcom s objemom 1,5 litra a výkonom 142 kW (193 k), no do Európy má typ CR-V prísť výhradne v elektrifikovanej forme. SUV využije pohon e:HEV s dvomi elektromotormi. Okrem toho sa povráva, že bude dostupné aj ako plug-in hybrid. Oficiálne informácie by sme sa mali dozvedieť pri premiére naplánovanej na nasledujúce mesiace.

Zdroj: Carscoops