Carwow s Mattom Watsonom si pripravili nový neortodoxný porovnávací test na nespevnom povrchu. Proti sebe tentoraz postavili dvojicu cenovo úplne odlišných áut, ktoré ale spája športový charakter. Hovoríme samozrejme o Škode Kodiaq RS a Porsche Cayenne E-Hybrid. 

Aktuálne české SUV začína na sume 53 820 eur a pod kapotou ukrýva 2,0-litrový preplňovaný štvorvalec TSI s výkonom 180 kW, teda 245 koní a maximálnym krútiacim momentom 370 Nm. Ten násobí a na všetky kolesá prenáša 7-stupňový automat, pričom na stovku Kodiaq RS zrýchli za rovných sedem sekúnd.

Takmer dvojnásobná cena, ale aj výkon

Na druhej strane tu máme Porsche Cayenne E-Hybrid, ktoré je takmer dvojnásobne drahšie. Jeho cena začína na 101 965 eur. Ponúka však tiež takmer dvojnásobný výkon, 340 kW (462 koní) a krútiaci moment 700 Nm. O tieto hodnoty sa samozrejme stará kombinácia preplňovaného motora 3.0 V6 a elektromotora. Viac než slušné sú aj dynamické parametre, hybridný Cayenne zvládne zrýchlenie z miesta na 100 km/h za päť sekúnd a má maximálku 253 km/h. Asi nemusíme pripomínať, že výkon v teréne nie je všetko, navyše nemecké SUV váži takmer 2,3 tony. 

Porovnanie týchto dvoch áut v teréne pochopiteľne nebolo len o šprinte do kopca na nespevnenom povrchu, ale autori porovali tiež schopnosti pri zjazde z kopca či kríženie náprav. Víťaz jednotlivej skúšky získal dva body, porazený jeden. Ak sa autu nepodarilo test dokončiť alebo bolo diskvalifikované, dostalo nulu. A ktoré auto vyhralo? Pozrite si video, no obe auta predviedli, že športovo ladený charakter ich talentu v teréne neublížil.

Zdroj: carwow