20 rokov presvedčenia o správnej ceste a smerovaní

Toyota Motor Europe spustila predaj hybridov pred 20 rokmi typom Prius. Dnes si zákazníci v Európe môžu vybrať z 20 rôznych hybridných modelov. V roku 2019 predstavoval hybrid 52 % z celkového predaja a 63 % objemu predaja v západnej Európe. „Zákazníci, ktorí vyhľadávajú športovejšie ladené autá, zvažujú aj kúpu auta s hybridným elektrickým pohonom. Je zrejmé, že sa spoliehajú na to, že od našej hybridnej technológie môžu očakávať nielen požadované potešenie z jazdy, ale aj potrebný výkon,“ uviedol prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Toyota Spain Miguel Carsi.

Vďaka dlhodobej stratégii so zameraním na hybridné elektrické hnacie ústrojenstvo u väčšiny modelových radov sa spoločnosť Toyota stala lídrom pri plnení prísnejších emisných noriem v Európe, ktoré sú pre tento a budúci rok stanovené na 95 g/km. Plne hybridná technológia je totiž neuveriteľne efektívna, pokiaľ ide o prevažne bezemisné jazdu v mestách.

Vo svete je už viac ako 15 milónov hybridov Toyota

Toyota predala po celom svete už viac ako 15 miliónov plne hybridných áut, vďaka čomu v globálnom meradle znížila emisie CO2 o viac ako 120 miliónov ton. Hybridná technológia Toyota je tiež základom stratégie spoločnosti zameranej na presadzovanie rôznorodých typov pohonov od hybridov cez plug-in hybridy po elektromobily.

V Česku Toyota tento rok v prvom polroku registrovala 1 740 osobných vozidiel s hybridným pohonom, čo predstavuje podiel 42 % z celkového predaja vozidiel. U značky Lexus tento podiel presahuje 95 %! Zároveň je Toyota jasný líder aj na tuzemskom trhu s hybridmi, ktorý medziročne stúpol o 32 % na 4 864 áut. Z toho bolo 745 tzv. plug-in hybridov.

zdroj: Toyota News