K pomerne sympatickým a najviac viditeľným úpravám patrí nová maska chladiča s centrálne umiestneným logom, ktorá bude v prípade verzie Adventure čierna. Kompletne prepracovaný bol tiež predný nárazník a zákazníci by navyše mohli oceniť nove projekčné LED i diódové hmlovky.

„Dobrodružné“ prevedenie sa môže pochváliť i novými 19-palcovými diskami v matnej čiernej a kontrastnými striebornými plastami v spodnej časti oboch nárazníkov. Toyota zároveň pripomína, že dvojfarebné lakovanie (karoséria odtieň Urban Khaki a predné stĺpiky, strecha a zadný spojler Dynamic Grey) je poctou klasickému offroadu FJ40 Land Cruiser.

Toyota

Diódy, kam sa pozrieš

Výsadou RAV4 Adventure bude tiež čierne koženkové čalúnenie so špecifickým vzorom na operadlách a kontrastným oranžovým prešívaním, ktoré nájdete tiež na volante, páke voliča, palibnej doske i výplniach dverí. Všeobecne bude modelový rok 2022 vybavený novým interiérovým diódovým osvetlením, elektrické ovládanie bude mať i sedadlo spolujazdca, osvetlenie dostanú i spínače ovládania okien a novinkou sú tiež konektory USB-C.

Pokiaľ ide o pohon, Toyota RAV4 Adventure dostane vrcholnú hybridnú motorizáciu s pohonom oboch náprav, zmeny ale v tomto smere nečakajte. Naďalej pôjde o kombináciu 2,5-litrového benzínového štvorvalca s dvojicou elektromotorov, ktorá ponúkne systémový výkon 222 koní a umožní napríklad ťahať brzdený príves s hmotnosťou 1650 kg.

Toyota

Dodávky európskej modernizovanej Toyoty RAV4 i prevedenia Adventure v každom prípade nezačnú tak skoro. Prvé autá sa objavia u zákazníkov až v prvom štvrťroku 2022.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 4 obrázkov

zdroj: Toyota