Porsche Panamera druhej generácie sa na test zastavila aj u nás v redakcii. Aj napriek vznetovému motoru, ktorý už neponúkajú, nás očarila a potvrdila, že Porsche si tvorí vlastný svet. Modernizovaná Panamera by sa mala svetu ukázať už koncom tohto roka a dizajn by mal zostať veľmi podobný. Najväčšiu zmenu očakávame vzadu, kde by mohli prísť zmeny so svetelným pásom cez celú šírku auta. Interiér je aktuálne moderný, rovnako ako v iných modeloch Porsche, tam sa veľké zmeny neočakávajú.

Čo-to sa však má udiať pod prednou kapotou, kde by mal základný 2,9-litrový zážihový šesťvalec doplniť systém mild-hybrid, teda štartér/generátor spojený s motorom cez remeň. Samozrejmosťou tohto systému je 48 V sieť, skoršie vypnutie motora pri vyššej rýchlosti so systémom Start/Stop alebo plachtenie s vypnutým motorom.

Podľa zdroja by mali doplniť aj elektrický kompresor, ktorý by zmiernil turbo dieru a zaručil lineárny nárast krútiaceho momentu. Pripomeňme si, že základná verzia má 243 kW (330 k) a silnejšia S 324 kW (440 k). Uvidíme, či sa tieto čísla zdvihnú a nepôjde systém skôr cestou ušetrenia paliva.

Zdroj foto: carbuzz.com