interiér Škoda Octavia

Stredový panel bude veľmi podobný tomu v type Škoda Scala. Bude však mať viac gombíkov. foto: auto.cz

interiér Škoda Octavia

Z neostrého obrázka je zrejmé, že nová Octavia dostane dvojramenný volant s úplne novým dizajnom ovládačov. foto: auto.cz

V okolí Mladej Boleslavi už pár týždňov jazdia fakticky finálne kusy, ktoré sú maskované, no pod povrchom finálne. Fabrika sa pripravuje na sériovú výrobu produkciou predprodukčných kusov. Magazínu auto.cz sa podarilo získať zakázané obrázky interiéru. Vďaka nim je možné potvrdiť si viacero detailov. Úplne nový multifunkčný volant. Bude prekvapivo dvojramenný, inšpirovaný tým z konceptu Vision X. Tiež plne grafický LCD prístrojový panel, ktorý bude za príplatok.

Stredový panel bude značne podobný tomu z typu Scala, nad výduchmi vzduchotechniky je samostatne stojaca obrazovka multimediálneho systému. V priestore medzi však budú viaceré gombíky pre často používané funkcie, ktoré tu Scala nemá. Zdá sa, že samostatné ovládanie vzduchotechniky je preč a bude súčasťou displeja.  Pre pohodlnejšie opretie ruky ostáva "polička" pri ovládaní dotykového LCD.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Čo vieme aj o dizajne karosérie?

Už teraz je zrejmé, že nová Škoda Octavia IV. nebude mať delené predné svetlá. Diódové pásy však budú rozdelené tak, aby pripomínali štyri svetlá, tvar svetiel však bude podobný ako má Scala. Má stáť na modernizovanej platforme MQB, ktorú dostane aj nový VW Golf 8. generácie. Má byť pripravená pre hybridný pohon, ktorý je už schválený aj pre Octaviu 4. 

Nová Škoda Octavia bude naďalej dostupná ako liftback a kombík. Šušká sa, že aj keď budú mať obe premiéru súčasne začiatkom zimy 2019, ako prvá príde do predaja verzia kombi. To však až na jar 2020.