Bentayga Mulliner je najluxusnejšie SUV na svete, ktoré ide z 0 - 100 len za 4,1 s a jeho maximálna rýchlosť je tesne nad 300 km/h.
Bentley Bentayga Mulliner

Interiér bude každého doslova hýčkať... 

Starostlivo vybrané farebné kombinácie karosérie v spojitosti s 22“ sedemlúčovými diskami kolies s „plávajúcim“ stredom a chrómovaná mriežka chladiča dávajú novej Bentayge dojem robustnejšieho vzhľadu. V interiéri sa nachádza osvetlený chladiaci box na šampanské a dvojica krištáľových pohárov. Nechýbajú exkluzívne dizajnové doplnky – dyhovaný obklad, či štítky s podpismi Mulliner. Klavírny lak na stredovom tuneli plynule prechádza do orechového dreva v zadnej časti. Zákazník si môže vybrať sedem farebných variantov interiéru. Čerešničkou na torte je špičkový audiosystém, ktorý má byť najvýkonnejší, aký sa kedy v sériovom SUV objavil. 

Bentley plánuje ponúknuť aj špecifikáciu All-Terrain. S ňou by sa luxusné SUV nemalo zľaknúť ani terénu. V tomto prípade tým skutočne podstatným je ale motor. 6 litrový W12 produkuje výkon 600 koní a 900 Nm. Auto za krásneho zvukového sprievodu vypáli na stovku za 4,1 sekundy a zrýchľovať prestane až za hranicou 300 km/h. Na novinku sa môžu tešiť návštevníci autosalónu v Ženeve, kde bude mať svetovú výstavnú premiéru.

Zdroje: motorward, Bentley