Takmer presne o týždeň plánuje Mercedes-Benz svetu predstaviť ďalšieho člena svojej rýchlo rastúcej rodiny elektromobilov. Rozšíri ju dávnejšie avizovaný sedemmiestny typ EQS SUV, ktorého siluetu automobilka naznačila pred niekoľkými dňami. Na odhalenie kompletného dizajnu už do čakať nemusíme. Vozidlo si môžeme ešte pred jeho debutom pozrieť na prvých fotkách, kde je bez maskovania.

Dvojica publikovaných záberov neprináša žiadne prekvapujúce zistenia. Základné tvary nemeckej novinky už dostatočne jasne naznačili fotografie prototypov, kým detaily ťažia z rovnakého zdroja ako príbuzný sedan. Platí to najmä pre prepojené diódové svetlá na oboch koncoch karosérie. Obrázky vnášajú viac svetla do tvarovania nárazníkov či vzhľadu diskov kolies, pričom vidieť na nich môžeme rovno dva druhy ráfikov.

Mercedes-Benz EQS SUV tak už nemá veľmi čo skrývať. Samotná automobilka uprostred marca prakticky kompletne odhalila jeho interiér, vrátane viacerých detailov či informácií o technologickom vybavení. Jeho súčasťou bude palubná doska s trojicou panelov MBUX Hyperscreen. Zvnútra novinka nápadne pripomína štvordverový elektromobil, navrch však bude mať z hľadiska priestoru a dostane tretí rad sedadiel.

Dočkáme sa aj modelu Maybach

Ani po technickej stránke nečakáme veľký odklon od klasického typu EQS. Je však pravdepodobné, že SUV príde štandardne s pohonom všetkých kolies. Základné verzie 350 a 450+ teda v ponuke neočakávame. Naisto dočkáme modelu 580 i variantu AMG 53, paleta bude bezpochyby zahŕňať aj honosné vyhotovenie Maybach načrtnuté vlani konceptom. Oficiálne podrobnosti o elektromobile sa dozvieme 19. apríla počas svetovej premiéry.

Zdroj: Cochespias