Už pred dvomi mesiacmi Renault začal striptíz pripravovaného SUV Austral, ktoré má v rámci portfólia nahradiť dvojicu Kadjar a Koleos. Jeho ďalšie verzie by mohli zastúpiť tiež typy Espace a Talisman. Okolo premiéry dôležitého produktu sa snaží francúzsky výrobca urobiť čo najväčší rozruch, v súčasnosti prezradil jej dátum.

Renault Austral má mať svetový debut 8. marca, spoznáme ho teda zhruba o mesiac. V najnovšej várke informácií o ňom sľubuje automobilka kvalitný interiér. Vyzdvihuje materiály príjemné na dotyk, mäkčené povrchy dverí či drevo s otvorenými pórmi, ktoré je ošetrené japonskou technikou.

Z detailov upozorňuje Renault na posuvnú opierku na ruku, ktorá má pri manipulácií vydávať zvuk podobný koliečku sejfu. S týmto prvkom bude susediť držiak na poháre a plocha na bezdrôtové nabíjanie telefónu. Celkové tvary kabíny už Francúzi naznačili prostredníctvom skice. Upozornili pritom na 30-litrový objem odkladacích priestorov, ale tiež technické parametre displejov či multimediálne rozhranie.

Potvrdené sú zatiaľ dva motory

O vozidle s dĺžkou 4,51 metra ďalej vieme, že všetky jeho motory budú elektrifikované. Ten špičkový má dosiahnuť výkon 147 kW (200 k). Pre SUV postavené na koncernovej platforme CMF-CD3 sú zatiaľ potvrdené dva prepĺňané benzínové agregáty, ide o známe jednotky s objemom 1,2 a 1,3 litra. Ďalšie detaily sa pravdepodobne dozvieme ešte pred samotným odhalením typu Austral.

Zdroj: Renault