Plány značky sú jednoznačné. Do roku 2025 chce až 50 % áut mať elektrických alebo hybridných. To je dvojnásobne množstvo voči tomu, čo plánovali predtým. Predstavovanie nových elektromobilov tak naberie ešte rýchlejšie obrátky.

Elektrické EQS SUV

Už na budúci rok majú pritom predstaviť elektrické EQE SUV a EQS SUV, teda elektromobily na báze triedy GLE a GLS. Rovnako tak bude elektrický aj Mercedes-Maybach SUV EQS. Avšak vráťme sa k novej správe a tou je elektrické „Géčko“.

Podľa zdroja by mohlo mať premiéru ako koncept už o mesiac na novodobom autosalóne IAA v Mníchove. Teda na autosalóne, ktorý preberie žezlo po známom IAA vo Frankfurte. O pripravovanej novinke skutočne nevieme veľa informácií, a tak tiež netušíme, či bude zdieľať rovnakú karosériu alebo pôjde o mierne upravený model.

Stratégia značky je pritom taká odvážna, že už budúci rok chce mať plne elektrické auto v každom segmente. Ak by tvrdili, že to má byť elektrifikovaný model, tak to pochopím, avšak plne elektrický model v každej kategórii, tak to klobúk dole, ak to stihnú. Nuž, uvidíme na budúci rok.

Zdroj: motor1.com