Už prvá generácia Audi Q3 testovaná v roku 2011 získala 5 hviezd čo nebolo žiadne prekvapenie. To isté sa očakávalo aj od druhej generácie, ktorá tak pokračuje v tradícii predchodcu.

Ochrana dospelých

V ochrane dospelých získalo Audi Q3 hodnotenie dostatočné pre vodičove nohy a trup, pre spolujazdca zase na ľavú nohu. Pri bočnom náraze mala novinka všetky hodnoty v zelených výsledkoch. Celkovo 95 % v tejto kategórii.

Ochrana detí

Za ochranu detí získala novinka 86 %. Iba pri čelnom náraze dostala figurína 10-ročného dieťaťa v oblasti trupu adekvátne ohodnotenie, zvyšné figuríny aj pri bočnom náraze mali všetky zelené dobré hodnotenie.

Ochrana chodcov

Ako obvykle sú problémom A-stĺpiky karosérie. Predná hrana kapoty mala výrazne horšie hodnoty len na okrajoch a kúsok pred stredom, ten bol ohodnotený najlepšou zelenou známkou. Celkový výsledok v tejto kategórii bol 76 %.

Asistenčné systémy

Poslednou kategóriou sú asistenčné systémy. Vo výbave nechýbal asistent núdzového brzdenia, ktorý rozpoznával chodcov aj cyklistov. Automobil vo výsledku nesklamal a zisk plného počtu 5 hviezd to len dokazuje.